top of page

SILK DISTRICT - UN PROIECT DESPRE VIITOR

Echipa Bridge Blue Consultancy se implica activ în realizarea proiectului de fațade pentru obiectivul Silk District din Iasi, unul dintre cele mai importante și ambițioase proiecte din capitala Moldovei din ultimii ani.

Silk District este un amplu proiect de regenerare urbana, poziționat intr-o locație excelenta, aproape de centrul orașului, deservit de o infrastructură eficienta și de conexiuni la toate cartierele orașului prin rețeaua existenta de transport.

Bulevardul Chișinău va beneficia de o investiție mixed-used de inaltă calitate, extrem de performanta din punct de vedere tehnic, cu o arhitectura sclipitoare, oferind viitorilor clienți cel mai bun cartier de locuit, o zona completa pentru petrecerea timpului liber si o locatie de munca la cele mai inalte standarde.

Modelul de dezvoltare urbana propus de Prime Kapital este unul sustenabil, cu o multitudine de beneficii extinse asupra comunității ieșene și cu un impact pozitiv puternic asupra viitorilor locatari, comercianți, angajați și ai întregului cluster de operatori din zona.

Proiectul este realizat folosind ultimele materiale și tehnici moderne din domeniul construcțiilor, eficienta termica a clădirilor respectând cele mai exigente standarde în vigoare (printre care și prevederile nZEB – near zero energy building aprobate de Uniunea Europeană și adoptate și de Romania), iar parametrii tehnici au fost atent alesi astfel incat sa satisfaca cele mai exigente cerinte ale normelor in vigoare cu privire la: confort, luminozitatea spatiilor, protectia acustica, managementul deseurilor, protectia mediului etc.

Prin oferirea de funcții multiple, complementare și armonios îmbinate, proiectul Silk District își propune să dezvolte o comunitate ce le va permite cetățenilor să combine intr-un mod placut viata personală cu cea profesională, dar si cu activitatile socio-culturale, promovând astfel echilibrul și buna dispoziție. Silk District va oferi ieşenilor toate funcţiunile de care au nevoie zilnic: locuinţe, birouri, supermarketuri, magazine, restaurante, spaţii verzi vaste, unități de depozitare subterane pentru rezidenți, săli de fitness, grădiniţă si altele. Proiectul introduce, de asemenea, structuri de parcare integrate pe mai multe niveluri care vor oferi acces direct la apartamente, servind în același timp ca o caracteristică de design dinamic și asigurând un cartier fără mașini vizibile în spatiile publice. Conexiunea spatiilor de parcare cu celelalte zone a fost indelung analizata si proiectata astfel incat sa ofere locatarilor un concept total inedit pentru piata romaneasca.

Clădirile de birouri vor fi conectate cu zonele rezidențiale, comerciale și de relaxare prin zone pietonale, astfel fiind asigurat accesul facil la parcuri, restaurante, terase, clinici, grădinițe, cafenele, săli de sport, biblioteci, spatiile de agrement etc. Zonele interioare proiectului vor fi cu trafic redus, spatiile verzi ridicandu-se la 40.000m2 din totalul de 100.000m2 aferenți proiectului.

Clădirile de birouri vor fi conectate cu zonele rezidențiale, comerciale și de relaxare prin zone pietonale, astfel fiind asigurat accesul facil la parcuri, restaurante, terase, clinici, grădinițe, cafenele, săli de sport, biblioteci, spatiile de agrement etc. Zonele interioare proiectului vor fi cu trafic redus, spatiile verzi ridicandu-se la 40.000m2 din totalul de 100.000m2 aferenți proiectului.

Intregul cartier nou realizat va fi unul ecologic, cu un grad mare de eficienta, consum de energie redus și sustenabilitate ridicata. Cel puțin 30% din energia folosita va fi produsa de surse regenerabile, proiectul fiind dotat cu panouri solare de ultima generație, panouri fotovoltaice pentru obținerea de energie verde, pereți groși foarte eficienți termic pe fațadele opace, vata minerala cu grosime mare, pachete de sticla cu control solar pe zonele vitrate, încălzire centralizata pe fiecare corp de clădire pentru un randament global superior.

In ceea ce priveste apartamentele Silk District, acestea au suprafete generoase, cu un design elegant, modern si aerisit. Plafoanele sunt inalte, fara prezenta stalpilor sau a grinzilor care sa obstructioneze spatiile, permitand o amenajare interioara functionala si estetica. Ferestrele sunt mari si permit aporturi luminoase formidabile in fiecare apartament, pe tot parcursul zilei.

Eficienta inchiderilor si a fatadelor a fost calculata si proiectata de catre echipa Bridge Blue Consultancy la cele mai inalte standarde europene in domeniu, aplicandu-se (la solicitarea Beneficiarului) cele mai moderne materiale.

Comentários


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page