top of page

PRETUL FATADELOR UNITIZED (ELEMENT FATADA)

Bridge Blue Consultancy realizeaza proiectare fatade pentru fatade unitized (element fatada / panouri prefabricate fatada) pentru orice tip de sistem sau configuratie.

Peretii Cortina de tip element fatada (sau Unitised Façade asa cum sunt ei denumiti in limba engleza) sunt peretii cortina realizati din panouri mari, panouri care sunt realizate in atelier si apoi sunt montate cu ajutorul macaralelor direct pe cladire, in santier. Panourile de fatada unitized au, de obicei, inaltimea unui etaj, insa ele pot avea si inaltimea a doua sau mai multe etaje (in cazuri particulare).

Panourile de fatade unitized sunt alcatuite din profile de aluminiu care constituie structura de rezistenta a acestora (si elementele de asamblare dintre panouri), cu ajutorul profilelor de aluminiu realizandu-se cadrul panourilor unitized. Celelalte elemente componente ale panoului unitized sunt reprezentate de panourule de sticla (aferente zonelor vision ale cladirii) si eventualele inchideri opace ale panourilor (realizate din casete de tabla, bond, ceramica, piatra naturala sau artificiala sau alte materiale specifice folosite la inchiderea fatadelor). Panourile de fatade untised se asambleaza complet in atelierele de specialitate si apoi se transporta direct pe santier, unde sunt montate pe fatadele cladirii, etaj cu etaj, de jos in sus.

Piesele de fixare aferente panourilor unitized au forme specifice si se monteaza pe structura de rezistenta a cladirii, permitand anumite reglaje in timpul montajului dar si asamblarea corecta a panourilor, imbinarea acestora si descarcarea incarcarilor fatadei la structura de rezistenta a cladirii.

In ceea ce priveste costurile fatadelor unitised (element fatada), majoritatea costurilor acestui tip de fatada este inregistrata de procesele de fabricatie si asamblare in atelier, iar o mica parte din costuri se inregistreaza in santier la montajul panourilor. Practic, aproximativ 20-30% din costurile totale ale lucrarilor de fatade unitized (element fatada) sunt inregistrate in santier (cu macaralele, echipamentele de montaj si manopera), iar restul de 70-80% din costuri sunt inregistrate in atelier de procesele de fabricatie si asamblare.

Pretul fatadelor unitised (element fatada) variaza in functie de caracteristicile proiectului, de tipul de panouri unitised (element fatada) folosite in lucrare, de materialele folosite la fabricarea panourilor unitised, de dimensiunile panourilor, de locatia proiectului, de forma panourilor unitised si de alti factori directi si indirecti peculiari proiectului. Cu toate acestea, se pot stabili niste marje de pret clare pentru panourile unitized fatade, aceste preturi incepand de la aproximativ 400 - 430 Euro fara TVA pe metru patrat de fatada unitized (la gata) pentru panouri din sticla si / sau materiale opace clasice si pot ajunge si la 450 – 550 Euro pe metru patrat fara TVA (la gata) pentru panourile unitized care contin materiale mai scumpe (cum ar fi anumite tipuri mai scumpe de sticla, placari opace pretentioase sau forme 3D de panouri unitized).

De regula, la faza de Proiect Concept Fatade, consultantul de fatade realizeaza o analiza preliminara asupra solutiilor posibile de panouri unitized ce se pot folosi in proiect si intocmeste un Buget Estimativ pentru costurile cu aceste panouri unitized, Beneficiarul luand decizia folosirii acestora in lucrare sau nu.

Pentru mai multe informatii cu privire la fatadele unitized, citeste si celelalte articole ale noastre pe acest subiect.

Comentarios


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page