top of page

CONTINUTUL PROIECTULUI TEHNOLOGIC FATADE

Bridge Blue Consultancy realizeaza proiectare fatade la cel mai inalt nivel de complexitate si performanta, intocmind proiecte tehnice pentru orice sistem de fatada.

Una dintre particularitatile lucrarilor de executie fatade o constituie Proiectul Tehnologic Fatade care este o documentatie tehnica foarte elaborata pe baza careia se pot realiza lucrarile de executie la precizie de milimetru. In realitate, lucrarile de executie si montaj fatade nu se pot realiza doar in baza unui Proiect Tehnic Fatade si, de multe ori, nu se pot realiza nici in baza unui proiect Detalii de Executie Fatade. Este nevoie de un proiect mult mai detaliat. Proiectul Tehnologic Fatade reprezinta documentatia de precizie pe baza careia materialele fatadelor se pot fabrica in atelier (conform dimensiunilor reale ale structurii din santier) si apoi se pot monta ulterior in santier la precizie de milimetru.

Ca si regula generala, Proiectul Tehnologic Fatade se coordoneaza sau se elaboreaza in corespondenta cu o serie de ridicari topografice care masoara fatadele structurii de rezistenta din santier (masuratori asupra conturului exterior al cladirii).

In functie de stereotomia fatadelor propusa prin proiectul de arhitectura, proiectantul de fatade defineste si detaliaza sistemul de fatade care se va folosi pe cladire, iar tot acest proces se realizeaza prin Proiectul Tehnologic Fatade.

Proiectul Tehnologic de Fatade cuprinde prestarea urmatoarelor servicii tehnice de proiectare:

1) Realizarea notelor de calcul in detaliu, pentru toate sistemele si materialele folosite la executia fatadelor. Conform prevederilor Legii 10/1995 privind calitatea in constructii, exigenta de rezistenta si stabilitate este una dintre cerintele de baza care trebuie indeplinite prin procesul de proiectare al constructiilor, fatadele cladirilor trebuind sa respecte acest deziderat de baza

2) Stabilirea sistemului de fixare al fatadelor de structura de rezistenta a cladirii

3) Intocmirea detaliilor de executie standard pentru fatade

4) Intocmirea detaliilor de executie pentru toate cazurile particulare ale fatadelor, astfel incat sa fie acoperite toate cazurile cladirii

5) Proiectarea / desenarea sistemului de fixare pe elevatiile fatadelor si pe planurile de nivel ale cladirii care detaliaza fatadele

6) Proiectarea intregii substructuri de sustinere a fatadelor, in corespondenta cu informatiile puse la dispozitie de releveul topografic sau de alte masuratori realizate in santier

7) Realizarea listelor de taiere in atelier, cu dimensiunile exacte ale materialelor care vor fi folosite la executia fatadelor.

Proiectul tehnologic fatade contine: elevatii fatade cu stereotomii, sectiuni verticale si orizontale, detalii de executie, planurile de fabricatie pentru fiecare element, planurile de montaj, liste de cantitati, memoriul tehnic, lista cu fazele determinante.

Pretul de proiectare pentru un Proiect Tehnologic de Fatade porneste de la cateva mii de euro si poate ajunge si la valori mai mari, in functie de complexitatea proiectului de fatade si de volumul de munca necesar pentru detalierea sistemelor de fatade.

Pretul de proiectare pe metru patrat, raportat la suprafata desfasurata a fatadelor porneste de la 4-5 euro si poate fi si mai mare daca proiectul este complex.

Proiectul Tehnologic de Fatade se intocmeste doar de proiectanti experimentati in domeniu, in mod contrar existand posibilitatea aparitiei unor erori in procesul de fabricatie al materialelor in atelier sau pe durata realizarii lucrarilor de montaj in santier.

Bridge Blue Consultancy realizeaza proiecte de fatade in cele mai mici detalii, oferind executantilor, investitorilor, arhitectilor sau tuturor entitatilor interesate proiecte cu toate detaliile de executie necesare, liste de cantitati, planuri de montaj, proiectul de fabricatie al materialelor, sectiuni, elevatii, note de calcul, memorii tehnice, caietele de sarcini si toate informatiile necesare realizarii unei fatade “la cheie”.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page