top of page

BRIDGE BLUE CONSULTANCY PROIECTEAZA ANA TOWER OFFICE

Spre surprinderea pietei constructiilor, echipa Bridge Blue Consultancy a contractat proiectarea fatadelor cladirii Ana Tower Office, decizia de alegere a proiectantului bazandu-se pe propunerea tehnica a acestuia, propunere care a cuprins o serie de solutii tehnice inovative si eficiente pentru realizarea constructiei.

Elementul surpriza vine din faptul ca firma de proiectare este relativ noua pe piata romaneasca, fiind deschisa abia in anul 2016. In realitate insa, membrii echipei au o experienta impresionanta in proiectarea si executia fatadelor aferente constructiilor, acestia avand o vechime pe piata internationala de profil de peste 25 de ani. Specialistii Bridge Blue Consultancy au proiectat si executat multiple obiective complexe intr-o varietate foarte interesanta de tari, dintre care amintim: United Kingdom, Italia, Franta, Germania, Belgia, SUA, Australia, Grecia, China sau Kazakhstan. Practic, contractarea serviciilor de proiectare fatade pentru Ana Tower Office nu s-a realizat in functie de vechimea SRL-ului deschis in Romania de aceasta echipa dinamica, ci in baza experientei internationale anterioare a echipei de proiectare.

Ana Tower este o cladire de birouri cu o arhitectura deosebita, construita in zona de Nord a Capitalei. Proiectul este situat langa hotelul Crowne Plaza, adiacent Bulevardului Poligrafiei, la 500 de metri de rondul de la Piata Presei Libere si Parcul Herastrau, respectiv la 650 de metri de viitoarea statie de metrou Montreal.

Ana Tower devine una dintre cladirile emblematice de birouri din Bucuresti, avand o inaltime de 24 etaje (3S+P+24) si o suprafata inchiriabila de 34.000 m2 (35.602 m2 construiti de birouri). Cladirea va furniza o suprafata inchiriabila pe etaj de 1.330 m2 si specificatii de clasa A, fiind prevazuta prin proiect sa obtina certificarea LEED Platinum Green Building.

Ana Tower respectă cu succces prevederile nationale privind siguranța la foc iar structura zgarie norului este proiectata pentru a rezista la un seism de 9 grade pe scara Richter. In plus, chiriasii beneficiază de opt lifturi de ultimă generatie - Schindler high-speed – instalate pentru prima oara in Romania. Cladirea dispune de 1300 de metri patrati de spatii comerciale si de peste 400 de locuri de parcare, în subteran și suprateran.

Fatadele cladirii Ana Tower sunt proiectate si realizate folosind cele mai noi tehnici in domeniul constructiilor, cu utilizarea unor materiale eficiente si moderne. Zonele vitrate ale cladirii sunt realizate din panouri unitized (element fatada) cu multiple beneficii tehnice, calitative si, nu in ultimul rand, estetice. Zonele opace ale fatadelor sunt placate cu panouri prefabricate din Bond care se agata pe o substructura din profile metalice ce se fixeaza de structura cladirii, detaliile de termoizolatie si hidroizolatie realizandu-se in solutii inteligente si inovative.

Pentru a-I conferi cladirii o eleganta permanenta, fatadele sunt iluminate in zona de shadow-box cu ajutorul unor lampi led care isi pot schimba culoarea, intensitatea sau tipul luminii.

Pentru cei care isi doresc sa ramana in contact cu cele mai spectaculoase proiecte in domeniul constructiilor de pe piata romaneasca, va rugam sa cititi cu regularitate blog-ul Bridge Blue Consultancy si sa urmariti sectiunea Portfolio.

Commentaires


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page