top of page

STICLA TARE CA OTELUL

Compania Bridge Blue Consultancy realizeaza proiecte de fatade pentu orice sistem de inchidere/placare si utilizeaza inclusiv solutiile tehnice inovatoare. O echipa de la Universitatea din Tokyo, a creat un anumit tip de sticla care dispune de caracteristicile otelului, ceea ce face ca acest material sa fie unul extrem de rezistent la aproape orice factori externi, avand posibilitatea sa devina un element cheie chiar si in proiecte ambitioase. Mai mult, acest tip de sticla ar putea fi folosit inclusiv pe smartphone-uri sau tablete, ceea ce ar putea facilita rezistenta si mai mare a dispozitivelor mobile in cazul in care acestea cad pe asfalt.

Substanta care ajuta la intarirea suprafetei obisnuite din sticla este adaugarea oxidului de aluminiu pe dioxidul de silicon, un proces care este destul de greu de obtinut prin tehnici conventionale, asta deoarece solutia rezultata se cristalizeaza cand ia contact cu alta suprafata solida.

Cercetatorii au reusit sa depaseasca acest pas dificil prin utilizarea gazului, care impinge oxidul de aluminiu in silicon, in asa fel incat substanta nu intra in contact cu nicio suprafata.

Sticla rezultata in urma acestui proces este de peste doua ori mai rezistenta decat cea standard.

Interesant este ca acest proces ar putea fi dezvoltat chiar pe scara larga si utilizat fara probleme in industrii in care sticla este un material foarte popular. Constructiile moderne au inceput in ultimii ani sa se bazeze si mai mult pe sticla si otel, doua materiale care au devenit rapid populare in randul dezvoltatorilor imobiliari.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page