top of page

ALUMINIUL TRANSPARENT

Compania Bridge Blue ofera servicii de proiectare pentru toate sistemele de fatade si realizeaza si optimizari pentru proiectele de fatade. Aluminiul transparent a aparut pentru prima data in filmul Star Trek: The Voyage Home (1986). Daca la acea vreme deja se vorbea despre tehnologie cu ecran tactil, iata ca astazi un alt element prezentat in urma cu aproape 30 de ani devine realitate si ar putea fi folosit pe scara larga in foarte scurt timp.

Dr. Jas Sanghera, om de stiinta si cercetator al Laboratorului Naval din SUA, a reusit sa creeze un astfel de material, care este mai mult un mineral. Avantajul acestuia este ca aluminiul transparent este mult mai puternic, mai rezistent si puternic decat sticla si poate oferi o protectie mult mai buna, comparativ cu sticla in conditii de mediul mult mia dificile, rezistand inclusiv la coroziune.

Aceasta tehnologie, precum si cea a sticlei cu rezistenta sporita, similara otelului, ar putea fi doua elemente definitorii pentru viitorul industriei constructiilor, o piata globala care trece printr-un amplu proces de schimbare si reinventare. Momentan, aluminiul transparent este testat in industria militara si se pare joaca un rol cheie in acest domeniu.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page