top of page

ILUMINATUL ARHITECTURAL, UN ACCESORIU INDISPENSABIL PENTRU O CLADIRE REMARCABILA

Inainte de a incepe acest articol, iti facem cunoscut faptul ca echipa Bridge Blue Consultancy realizeaza proiecte de iluminat arhitectural pentru fatadele cladirilor, propunand randari arhitecturale deosebite si video-uri 3D de prezentare cu cele mai elegante, sofisticate sau futuriste solutii de iluminat arhitectural.

Se spune ca un om nu este complet pana nu parcurge in viata o serie de pasi foarte importanti, dintre care amintim: sa invete o meserie, sa construiasca o casa, sa saseasca un copac, sa conceapa si sa creasca un copil etc.. Bineinteles, acestea sunt doar cateva targeturi de urmarit si atins in viata pentru o persoana care stie ce isi doreste cu adevarat.

La fel stau lucrurile si in cazul unei constructii: acesta este practic incompleta fara un iluminat architectural deosebit si atent proiectat. O cladire fara un iluminat arhitectural corespunzator, care sa-i puna in valoare formele, textura si culorile este ca si cum soarele nu ar apune niciodata, iar oamenii ar fi obligati sa traiasca permanent in lumina zilei, fara odihna si mereu in aceeasi perspectiva. Iluminatul architectural la o cladire face diferenta dintre un obiectiv complet si unul fardat doar pentru a-l pune in valoare pe parcursul zilei, cladirea devenind total necunoscuta si nedescoperita odata cu caderea noptii.

Iluminatul arhitectural se refera, in primul rand, la fatadele cladirii, punand in evidenta pe timpul noptii arhitectura imobilului si estetica acestuia. Prin iluminarea fatadelor se creaza o alta imagine a cladirii pe timpul noptii, o imagine care poate aparea cu totul noua si interesanta in ochii privitorului. In acelasi timp, luminile arhitecturale creioneaza pe fatade o paleta diferita de culori si induc alte forme ale materialelor pe fatade, „aducand in lumina” o cu totul diferita si surprinzatoare imagine. In acest mod, printr-un buget minim, dar si printr-o creativitate aplicata a arhitectului, cladirea este pusa in valoare 24 de ore din cele 24 disponibile. Iluminatul arhitectural desavarseste obiectivul de investitie si il face vizibil in permanenta – asa cum, de fapt, ar trebui sa fie.

Atunci cand dezvoltati un obiectiv de investitie, asigurati-va ca aveti pe lista de discutie cu proiectantul si acest subiect. Ganditi-va ca, in lipsa unui iluminat arhitectural corespunzator, cladirea dumneavoastra va fi vizibila doar pe timpul zilei, adica imobilul va fi vizibil doar jumatate din durata sa de viata. Nu ar fi mare pacat? Bineinteles ca da!

Raportat la ansamblul investitiei, bugetul realizarii lucrarilor de iluminat arhitectural pe fatade este foarte redus. Practic, tot ce are nevoie proiectul tau este o gandire foarte buna a asezarii corpurilor de iluminat pe fatade (lucru care este realizat de catre arhitect) si fixarea corespunzatoare a acestora in locurile proiectate pe durata executiei. Bineinteles, totul este conectat si pus in functiune cu ajutorul cablajelor necesare, oferite de inginerii instalatori. Am putea spune ca iluminarea fatadelor se realizeaza cu mai multa creativitate si viziune, decat cu un buget consistent. Acestea fiind spuse, de ce sa nu profiti la maxim de acest „accesoriu determinant” care face diferenta dintre zi si noapte?

Exista o multitudine de corpuri de iluminat pentru fatade din care poti alege modelele cele mai potrivite. Trebuie doar sa-ti aloci putin timp sa analizezi posibilitatile sau sa soliciti ajutorul unei echipe profesioniste si experimentate. Alege echipa Bridge Blue Consultancy si iti vom propune o multidudine de optiuni, variante arhitecturale sau randari astfel incat ideile tale sa prinda...”lumina”.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page